tirsdag den 12. februar 2008

Politiken åbner op mod blogosfæren med Twingly

Politiken begyndte i går at linke tilbage til de blogs, der omtaler avisens nyheder. De bruger værktøjet "Twingly", der giver Politiken mulighed for automatisk at registrere, hvornår en blog linker til en artikel på politiken.dk. Når det sker, vil der nederst i artiklen på politiken.dk komme en lille boks med et link tilbage til bloggerens indlæg. Se fx nederst i denne artikel.

På denne måde knytter avisen sig tættere til de danske blogs og giver mulighed, for at brugerne kan følge debatten og andre vinkler på Politikens egen historie via de danske blogs. Samtidig gør de det også mere attraktivt for bloggere at linke til politikens artikler, da ens blog bliver synlig på politiken.dk. 

Den situation som aviserne/journalisterne står i, minder på mange måder om bibliotekernes situation. Det er en branche, hvor eksperter har produceret indhold, og at de tjente mange penge på distribution. Aviserne har gennemgået en forandring og flere af dem ser nu ud til at have held med at udnytte de nye teknologier og en mere åben tilgang til brugerne. Der er flere eksempler på, at brugerne producerer nyheder, tipper avisen om en nyhed, opretter blogs på avisernes hjemmesider m.m. 
Det er som om, at bibliotekerne ikke på samme måde har fået vendt de nye teknologier til samme fordel som aviserne har? 

Du kan selv tilføje din blog til Twingly, så den opdager, når du linker til fx Politiken.

Ingen kommentarer: