onsdag den 1. oktober 2008

Zotero

Zotero er en open source browser, som også giver mulighed for at brugeren kan organisere og integrere dokumenter og webressourcer.
Zotero bliver flot anmeldt på andre blogs, bl.a. af Stephen Lighthouse, som bl.a. skriver: Zotero offers an advanced way to teach great academic research and information literacy and ethics....7 things you should know about Zotero

Jeg har installeret Zotero, men synes det er vanskeligt at se den store fidus. Jeg bruger jo også del.icio.us ... og har måske mindre lyst eller behov for at redigere en omfattende samling af dokumenter og webressourcer i et program. Er der andre, som har prøvet Zotero?

1 kommentar:

Karin sagde ...

Hej Lotte!
Zotero er ikke en browser men et referencehåndteringsværktøj. Det arbejder som extention til Firefox og er uundværligt i akademisk skrivning gennem plug ins til Word og Open Office. Det kan håndtere litteraturlister i mange formater og koordinere de korresponderende noter. Danske biblioteker halter meget bagefter i understøttelsen. KB har kunnet, men ikke nu, og bibliotek.dk kan (vist) kun sende hitlister ind i Zotero. Men Bibsys, Libris, LC, Worldcat, Copac, Jstor, IngentaConnect, scholar.google.com, books.google.com, ja, South Africa National Library etc. etc. ... af boghandler er der vist kun Amazon.
Titler kan forbindes, tiljøjes noter, attached files (Fx fuldtxt) og emneord. I den nye beta-version kan man bruge sin Zotero-samling fra alle computere.
Mvh Karin Christensen